Matkort med kredit

Kreditkort för mat

Om du inte vill ha ett kreditkort att använda för alla dina köp, men däremot vill ha ett kort som du kan använda för den typ av köp du oftast gör i din vardag, kan matkort med kredit kopplad vara en bra idé. Mat är något vi alla måste köpa, och är ofta en stor utgift. Många av de stora livsmedelskedjorna erbjuder någon form av kort, antingen med möjligheten att sätta in pengar, med en betal- eller kreditfunktion kopplade till sig, eller en kombination av de båda. Oavsett vilken variant du väljer kommer du att få ett kontobesked varje månad så att du i detalj kan följa ditt hushålls matkostnader. Ofta får du unika rabatter hos kedjan kortet gäller hos och möjligheten att samla poäng genom att alla köp i butiken är bonusgrundande. Bonusen betalas sedan ut till dig i form av bonuscheckar, pengar tillbaka direkt in på kortet, rabatter på köp eller valfria varor och tjänster. Eftersom du ändå måste köpa mat, så är det ett bra sätt att få ut lite extra för det du handlar.

Om du väljer att sätta in pengar för mat varje månad och sedan även ha en kredit kopplad till kortet, har du alltid en säkerhet om pengarna på kortet tar slut. Om du hamnar i en oförutsedd ekonomisk situation kan du då alltid köpa mat.

Genom att ha en betal- eller kreditfunktion kopplat till ditt matkort, riskerar du aldrig att gå iste om rabatter eller poäng, då du måste dra kortet för att betala för ditt köp. Det är annars lätt att tappa bort ett bonuskort bland alla medlemskort vi har i olika butiker.

Ofta ger matkorten dig möjligheten att koppla flera kort till en och samma faktura. På det sättet kan flera i familjen ha ett eget kort, vars köp sedan samlas på ett och samma kontoutdrag varje månad. Detta ger er en bra bild över hur hushållets spenderar sina matpengar.

Vilken butik du väljer att skaffa kort hos beror helt enkelt på var du oftast handlar. Jämför dock de olika matkorten med varandra för att hitta det som passar din familj bäst. Tänk på att årsavgifter, aviavgifter och räntor som tillkommer när du väljer att dela upp betalningen kan skilja sig åt en hel del mellan de olika korten hos de olika matbutikerna.

Ta därför tid på dig för att hitta det kort som bäst motsvarar din familjs behov och vanor.