Kreditkort företag

Hur jämför jag olika kreditkort för företag?

Det finns en massa saker du kan jämföra när det kommer till att jämföra kreditkort riktade till företag. Det viktigaste att först ta ställning till är kanske hur ofta ni ska använda kreditkort i företaget och hur många som ska tillgång till detta. Vissa kortutgivare har möjligheten att koppla flera personliga kort till ett och samma konto. Om ni tänker er att använda korten ofta, istället för kontanter, så kanske ett kort utan avgifter för uttag och köp är ett bra val för ert företag. Om ni istället ska använda kortet sällan och kanske endast i nödfall, så kanske ni prioriterar att ha ett kort som inte kostar något i årsavgift. Reser era anställda mycket i tjänsten, finns kort lämpade för detta också. Ett kort med förmånliga avgifter för köp och uttag utomlands och som dessutom har reseförsäkringar specifikt för tjänsteresor är i så fall ett bra val för ert företag.

Många av kortföretagen har också tjänster som underlättar väsentligt för företagets redovisning. Vissa företag ger er möjligheten att via en app följa alla köp och uttag som görs på korten direkt. Det finns också ofta tjänster som möjliggör sammankoppling med ert företags redovisningssystem, där ni i realtid kan följa alla transaktioner och få hjälp med redovisningen. Vissa kortföretag erbjuder också säkerhetsfunktioner såsom mail eller sms när köp över en viss summa görs på kortet.

Många kort har också förmånliga rabatter och bonussystem som kan vara lämpliga för företag. Det kan till exempel vara rabatt på hyrbilar, flygbiljetter och bensin.

Med ett kreditkort för ert företag får du genom månadsfakturan en bra överblick över exakt vad som köpts på korten, för hur mycket och av vem. Det minskar också ert behov av kontanter och så kallad handkassa. Minskad kontanthantering minskar också risken för att det ska bli fel i redovisningen, och ger dig bättre koll på företagets kassaflöde. Ett företag kan egentligen också ha ett betalkort eller ett vanligt bankkort, men ett kreditkort har mer förmåner riktade specifikt för företag och ger dig en bättre ekonomisk överblick och förenklad redovisning och minskad kontanthantering.

Använd dig gärna av en jämförelsesajt på nätet när du ska jämföra de olika kortens egenskaper. Det finns flera sidor på internet där du kan jämföra kortens effektiva räntor, avgifter, rabatter, poäng, bonusar och övriga villkor för till exempel betalning och avisering. Exempel på sådana sidor är Compricer och Pricerunner.