Bensinkort

Bensinkort med kredit

Alla som har bil vet att bensin är dyrt. Eftersom bilen ger oss frihet att resa som vi vill är det viktigt att kunna tanka när vi vill. Då kan det vara bra att ha ett bensinkort hos något av bensinbolagen. De flesta bensinbolag och kedjor har någon form av kort. En del kort är bara till för dig som endast vill använda kortet för att samla poäng och få rabatt, men vill betala bensinen med ditt vanliga bankkort. Det finns också ett flertal bensinkort som har en kredit kopplat till sig. Du får då ett samlat månadsbesked över hur mycket du tankat för varje månad och betalar antingen hela rökningen på en och samma gång, eller väljer att dela upp betalningen som med ett vanligt kreditkort. Då får du betala ränta för det belopp som inte är betalt. Denna ränta är, precis som för de flesta kreditkort, oftast rörlig. Det finns också bensinkort där du kan sätta in pengar i förväg på kortet och sedan tanka för detta. Du kan också ha både denna funktion tillsammans med en kredit. Du tankar då först för de pengar du satt i på förhand. När pengarna är slut, används istället krediten du har på kortet. I båda fallen får du ett månadsbesked där du enkelt kan följa dina bensinkostnader månad för månad. Ofta kan flera i samma hushåll ha ett varsitt kort kopplade till samma konto. Det är då smidigt att du får en och samma faktura så att du på ett överskådligt sätt kan se familjens samlade bensinkostnader.

 

Jämför bensinkort med oss

[topzly_list id=”kreditkort_stor”]

Med ett bensinkort får du även rabatt på allt du tankar, något som kan bli förmånligt, i synnerhet för dig som använder bilen mycket och ofta. En del bensinkort ger också rabatter på andra produkter och tjänster såsom biltvätt, reservdelar och liknande.

Att samla poäng eller bonus när du tankar och sedan få tillbaka det som återbäring i form av pengar eller varor och tjänster du kan välja mellan, är ytterligare ett sätt att göra det lite mer förmånligt att tanka och ha bil.

Jämför gärna rabatterna och bonussystemen mellan de olika bensinföretagen, men välj i första hand den kedja där du oftast tankar och som har många stationer där du bor eller reser mycket. Om du måste åka en omväg för att tanka och använda ditt nya bensinkort, kanske det du får tillbaka i form av återbäring faktiskt äts upp av ökade bensinkostnader.