Ansök om kreditkort

Att ansöka om kreditkort

Ta först reda på vilket kreditkort det är du vill ansöka om. Det kan skilja sig en hel del mellan de olika korten vad gäller både räntor, villkor, avgifter, rabatter, bonusar och andra förmåner som tillkommer. Det finns därför garanterat ett kort som passar just dig allra bäst. Det svåra kan vara att hitta just det kreditkortet som passar dig bäst. Vilket som är det bästa kreditkortet för dig beror förstås på en massa olika saker. Framför allt beror det på hur du har tänkt använda kortet. Har du tänkt använda det som ett reservkort, om ditt vanliga bankkort går sönder eller försvinner? I så fall kanske du vill ha ett kort helt utan årsavgift, för att slippa betala för något som du kanske aldrig behöver använda. Hade du däremot tänkt använda kortet i ditt dagliga liv och till det mesta du handlar, kanske poäng på det du handlar kan vara mer förmånligt. Du får då tillbaka bonus i form av till exempel pengar eller rabatter, och får på så sätt tillbaka en del av vad du handlat för med kortet.

Jämför kreditkort med oss

[topzly_list id=”kreditkort_stor”]

Kommer du mestadels att handla till exempel livsmedel eller bensin med kortet, så finns det flera kreditkort som är inriktade på just detta och ger både rabatt på det du handlar och pengar tillbaka i form av bonus.

Vilket kreditkort ska du söka?

Det finns också flera kort som erbjuder sina kunder olika typer av försäkringar, såsom reseförsäkringar och allriskförsäkringar, och andra typer av förmåner. Reser du mycket kanske du vill ha ett kort med både en förmånlig reseförsäkring, låga eller inga avgifter på köp och uttag utomlands och poäng på till exempel flygresor och hyrbilar. Det finns kort sagt ett kort för de allra flesta av oss, beroende på hur vi lever. För att jämföra korten närmare finns det ett flertal sidor på nätet där du kan jämföra olika kort och deras kostnader och förmåner. Här kan du också jämföra de olika kortens kreditgränser och betalningsformer för att bättre kunna avgöra vilket kort som skulle passa dig bäst.

Att ansöka om det kort du bestämt dig för är sedan enkelt. De flesta kortföretag har ansökningsformulär online. Du fyller då snabbt och enkelt i dina uppgifter och får ofta besked direkt. Om du har e-legitimation kan du direkt legitimera dig, och behöver inte invänta handlingar som ska skickas hem och sedan skrivas under och sändas tillbaka till banken eller kortföretaget.