Kreditkort med bonus

Hur jämför jag bonusen hos olika kreditkort?

Eftersom marknaden idag fullkomligt svämmar över av olika kreditkort med olika räntor, avgifter, villkor, rabatter och bonus- eller poängsystem, kan det vara en utmaning att hitta det bästa kreditkortet för just dig. Det första du bör göra är att fundera på hur du tänker använda kortet. Har du tänkt ha ett kreditkort i reserv, eller använda kortet i ditt dagliga liv? Om du tänkt använda ditt kort sällan, kanske du ska hitta ett kort som har låg eller ingen årsavgift, då du inte vill betala något för kortet om du inte använder det. De olika korten har också olika betalningsvillkor. Även här är de viktigt att du hittar ett kort med betalningsvillkor som passar just dina unika förutsättningar.

Jämför kreditkort med oss

De olika kreditkorten har ofta olika former av bonus eller poäng på det du handlar och betalar. Bonus räknas oftast i procent på det du handlar och betalat med kortet, och kan vara mellan ungefär 1 och 3 %. Vissa kort har olika hög procentsats beroende på vilken typ av köp du gör och i vilken bransch. Det finns också kort som endast ger bonus för köp i vissa branscher, som till exempel mat eller bensin. Vissa andra typer av kort är speciellt riktade till olika människor. Det finns speciella kort för golfare, studenter, företagare och så vidare. För dig som reser ofta, finns kort som ger bonus och rabatter för köp relaterade till resor och dessutom förmånliga reseförsäkringar. En del kort ger dig möjligheten att själv välja vilken bransch du vill ha bonus inom. Det kan till exempel vara rabatter och bonus för köp hos bokhandel, leksaksaffärer, klädaffärer, livsmedelsaffärer och annat.

Bonusen betalas oftast ut till dig i form av pengar eller som rabatter på framtida köp med kortet.

Använd dig gärna av en sida på internet där du kan jämföra olika varor och tjänster när du ska jämföra de olika korten. Du får då dels en överblick över de olika kortens effektiva räntor, årsavgifter, betalningsformer och andra typer av villkor, och dels en översikt över vilken typ av rabatter, bonus och poängsystem som följer med de respektive korten. Det finns alltid ett kort som passar just dig och dina vanor och förutsättningar. Allt beror på hur du tänkt använda dig av kortet och i vilket sammanhang. De beror också på hur ofta du tänkt använda dig av kortet, och det liv du lever.