Hur fungerar poäng på kreditkort

Kreditkort med poäng

Idag finns det en hel uppsjö med olika kreditkort, och det kan vara väldigt svårt att välja mellan dessa eller avgöra vilket som är det bästa kortet för just dig. Förutom avgifter, räntor och betalningsvillkor kan det då vara värt att ta en titt på de eventuella bonus- och poängsystem som kreditkorten ofta har kopplade till sig, för att avgöra vilket kort som skulle vara mest förmånligt för dig och din familj.

Handlar ni ofta på kortet, och då också i alla typer av affärer, kan ett kreditkort som ger dig poäng på allt du köper vara ett bra val. Du får då poäng på allt du köper. Dessa poäng kan sedan bli återbäring i form av pengar tillbaka på kortet, eller som varor eller tjänster som du kan välja mellan.

Jämför kreditkort med oss

[topzly_list id=”kreditkort_stor”]

Om du oftast handlar mat med ditt kreditkort kan det istället vara bäst med ett kreditkort hos en specifik livsmedelskedja. Du får då förutom poäng på allt du handlar i just den butiken även unika rabatter som är knutna till kortet. Återbäringen får du då oftast i form av pengar tillbaka på kreditkortet, och kan då endast användas i den butikskedjan. Liknande erbjudanden kan du hitta hos de olika bensinbolagen, som ger dig både rabatt på det du tankar och återbäring när du har samlat ihop tillräckligt mycket poäng.

Många flygbolag har förmånliga poängsystem där du ofta får mer poäng när du betalar flygresor och lite lägre poäng nr du handlar annat på kortet. Återbäringen får du då oftast i form av gratis flygresor.

Var noga med att faktiskt jämföra kortets eventuella årsavgift och andra fasta kostnader med den bonus du skulle kunna tjäna ihop genom att använda kreditkortet. Om årsavgiften är alldeles för hög, är det inte säkert att det lönar sig om bonusen är lägre eller bara marginellt högre än det du betalar i fasta kostnader. Om du ändå använder ditt kort ofta, oavsett om det är i en viss typ av affärer eller överallt, kan det aldrig skada att få tillbaka lite av det du handlat för, så länge inte årsavgiften är så pass hög att du faktiskt förlorar på det.

Jämför gärna de olika korten på någon av de sidor på internet där du kan jämföra olika varor och tjänster. Det är ett enkelt sätt att skaffa sig en översiktlig överblick över det breda utbud av kort som finns på marknaden idag.